22.10.2018

Kakunkoristelu: koristeiden asettelu


Kakkuvelhottaren Puodin leivontakoulussa käsitellään seuraavaksi kakun koristeiden asettelua. Kuvissa on sama kakku, jonka olen kuvannut eri kulmista havainnollistaakseni koristeiden sijoittelun vaikutusta kakun koristelussa. Pohjana on kermapursotukset ja koristeina sokerimassaruusut ja muratinlehdet.

Koristeiden sijoittelussa toimii yleensä symmetria tai pariton määrä koristeita. Myös tasapainolla on osuutensa koristelussa. Myös erikokoisilla koristeilla on vaikutusta. Sanonta "kauneus on katsojan silmässä" pätee tähänkin ja on yksilöllistä, mikä kenestäkin näyttää kauniilta. Tietyt perusasiat pätevät, joista voidaan sitten poiketa kun taidot kehittyvät.

Ensimmäisessä kahdessa kuvassa pariton määrä ruusuja on sijoitettu vasempaan laitaan. Laatan sijoittaisin vastakkaiseen kulmaan.



 
Toisessa kuvaparissa ruusut on sijoitettu alalaitaan ja laatan sijoittaisin suoraan yläpuolelle keskiympyrään. Jos ruusut olisivat ylhäällä, sijoittaisin laatan keskiympyrään.



 
Kolmannessa kuvaparissa ruusut on sijoitettu oikealle ja laatan sijoittaisin jälleen vastakkaiseen kulmaan.




Tämä asettelu toimii vaikka keskiympyrää ei olisikaan.




Ei kommentteja: