Kakku kannattaa kuorruttaa edellisenä iltana tai tarjoilupäivänä. Kakun kuorrutus tapahtuu kahdessa osassa. Täytetyn kakkupohjan annetaan olla kylmässä jämäköitymässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kakun kuorrutukseen käytettävä massa tehdään juuri ennen kuorrutusta eli esim. kerma vatkataan juuri ennen
kuorrutusta. Valmis kreemi voidaan notkeuttaa ennen kuorruttamista jos se on valmistettu ennakkoon. Kuorrute on sileämpää ja helpommin levittyvää tuoreena, joten on helpompi saada aikaan tasainen kuorrute. Tämä on erityisen tärkeää, jos tämä kuorrute on ainoa tai toinen käytettävä massa ohut.
Kun, kuorrute on valmis, kakku otetaan kylmästä ja asetetaan pyörivän alustan päälle. Tähän käy erillinen kakun koristeluun käyvä pyörivä alusta tai lazy susan tyyppinen tarjoilualusta. Myös ylösalaisin käännetty tasapohjainen kulho toimii pahvisen alustan kanssa.
Kuorrute leivitetään paletilla tai pienellä lastalla ensin kakun sivuun ja sitten päälle. Paletin tulee olla pystyssä suhteessa kakun reunaan kahva ylöspäin. Aluksi kannattaa täyttää enimmät aukot sivuissa jos niitä on ja sitten vetää reilu kerros kuorrutetta sivuihin. Ensimmäisellä levityksellä ei kuorrutteen tarvitse olla erityisen tasainen. Kun reunat on saatu peittoon pyyhi paletti tai pesaise ja kuivaa.
Aseta paletti pystyasennossa ja pienessä kulmassa suhteessa kakun reunaan ja pyöritä kakkua yhtenäisellä liikkeellä tasoittaen kakun reunan. Mikäli kakun reuna ei tasoitu ensimmäisellä vedolla putsaa paletti ja yritä uudelleen. Jos kakkupohja tuli näkyviin. Lisää kuorrutetta ja yritä uudelleen. Myös vedellä lämmitetty ja kuiva paletti saattaa helpotta rasvaisten kuorrutteiden tasoitusta.
Kun reuna on siisti levitä kuorrutetta päälle niin, että pinta peittyy ja tasoita pienessä kulmassa olevalla paletilla pyörittäen alustaa ja pitäen palettia kakun pinnalla. Älä anna paletin pään mennä kakun reunan yli toiselle puolelle.
Kun päällinen on sileä siisti mahdolliset yli menneet kuorrutteet sivuista kuten edellä...
Laita kuorrutettu kakku jäähtymään peitettynä tunniksi mikäli kuorrutat kaulittavalla kuorrutteella. Pursotettavan tai ripoteltavan kuorrutteen voi laittaa heti tasoituksen jälkeen. Mielellään pahviseen kakkulaatikkoon. Muovista kakkulaatikkoa voi käyttää, niin kauan kuin kakkua ei ole kuorrutettu massalla. Myös kelmu riittää. Kakku helpompi kuorruttaa massalla kun se on jäähtynyt ja hieman jämäköitynyt, eivät kerrokset luista.
Pidä kakku kylmässä kunnes olet kaulinut kuorrutteen. Kuorrutteena voi käyttää monenlaisia massoja ja niiden käyttö huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä riippuu massasta. Itse käytän marsipaania jääkaappikylmänä levynä, jonka värjään itse vaaleasta marsipaanista. Apuna käytetään tomusokeria sirottimesta.
Kaulintamassaa käytän huoneenlämpöisenä ja joskus sekoitettuna sokerimassaan. Apuna kaulimisessa voi käyttää tomusokeria sirottimesta. Kaulinta alustana käytän mitoilla varustettua alustaa ja kaulimena marmorista kaulinta tai kondiittorin kaulinta.
Massa kaulitaan ohueksi levyksi, joka on suurempi kuin kakku. Muista huomioida kakun korkeus miettiessäsi tarvittavan massan määrää. Aina kannattaa varata ennemmin liikaa kuin liian vähän. Lisää kaulimisen aikana tomusokeria, jos massa tarttuu alustaan tai kaulimeen.
Valmiin levyn voi nostaa kiertämällä sen kaulimen ympärille tai nostamalla levyn kämmenten ja käsivarsien avulla kakun päälle. Ole tarkkana keskityksessä, koska tässä vaiheessa on vain yksi mahdollisuus.
Laske kuorrutelevy kakun päälle tasaisesti. Aloita tasoittaminen silittämällä kämmenellä tai tasoitusvälineellä ensin kakun pinta ja sitten reunat. Etene hitaasti ja varovaisesti ylhäältä alas koko kakun mitalta. Kun kakku on tasainen leikkaa ylimääräinen kuorrute siististi pois haluamallasi tavalla veitsellä tai taikinapyörällä tai kakun kuorrutukseen tarkoitetuilla välineillä. Leikkaa riittävän kaukaa reunasta, jotta voit siistiä reunan silittämällä alalaidan siistiksi eikä alempi kuorrute pääsee pursuilemaan. Ylimääräinen massa voidaan käyttää uudelleen kunhan muistaa poistaa mahdollisen alemman kuorrutteen tahrimat kohdat.
Kakku voidaan laittaa kylmään tässä vaiheessa ja koristella seuraavana päivänä, mutta suosittelen kuorruttamaan kakun tarjoilupäivänä jos se on mahdollista, jolloin kakun voi koristella heti. Mikäli valmistat koristeita ennen koristelua laita kakku kylmään kakkulaatikossa. Älä tässä vaiheessa peitä kakkua muoviselle kuvulla tai muuten tiiviillä muovilla, joka ei "hengitä".
Kakun kuorrutukseen käytettävä massa tehdään juuri ennen kuorrutusta eli esim. kerma vatkataan juuri ennen
Kun, kuorrute on valmis, kakku otetaan kylmästä ja asetetaan pyörivän alustan päälle. Tähän käy erillinen kakun koristeluun käyvä pyörivä alusta tai lazy susan tyyppinen tarjoilualusta. Myös ylösalaisin käännetty tasapohjainen kulho toimii pahvisen alustan kanssa.
Kuorrute leivitetään paletilla tai pienellä lastalla ensin kakun sivuun ja sitten päälle. Paletin tulee olla pystyssä suhteessa kakun reunaan kahva ylöspäin. Aluksi kannattaa täyttää enimmät aukot sivuissa jos niitä on ja sitten vetää reilu kerros kuorrutetta sivuihin. Ensimmäisellä levityksellä ei kuorrutteen tarvitse olla erityisen tasainen. Kun reunat on saatu peittoon pyyhi paletti tai pesaise ja kuivaa.
Aseta paletti pystyasennossa ja pienessä kulmassa suhteessa kakun reunaan ja pyöritä kakkua yhtenäisellä liikkeellä tasoittaen kakun reunan. Mikäli kakun reuna ei tasoitu ensimmäisellä vedolla putsaa paletti ja yritä uudelleen. Jos kakkupohja tuli näkyviin. Lisää kuorrutetta ja yritä uudelleen. Myös vedellä lämmitetty ja kuiva paletti saattaa helpotta rasvaisten kuorrutteiden tasoitusta.
Kun reuna on siisti levitä kuorrutetta päälle niin, että pinta peittyy ja tasoita pienessä kulmassa olevalla paletilla pyörittäen alustaa ja pitäen palettia kakun pinnalla. Älä anna paletin pään mennä kakun reunan yli toiselle puolelle.
Kun päällinen on sileä siisti mahdolliset yli menneet kuorrutteet sivuista kuten edellä...
Laita kuorrutettu kakku jäähtymään peitettynä tunniksi mikäli kuorrutat kaulittavalla kuorrutteella. Pursotettavan tai ripoteltavan kuorrutteen voi laittaa heti tasoituksen jälkeen. Mielellään pahviseen kakkulaatikkoon. Muovista kakkulaatikkoa voi käyttää, niin kauan kuin kakkua ei ole kuorrutettu massalla. Myös kelmu riittää. Kakku helpompi kuorruttaa massalla kun se on jäähtynyt ja hieman jämäköitynyt, eivät kerrokset luista.
Pidä kakku kylmässä kunnes olet kaulinut kuorrutteen. Kuorrutteena voi käyttää monenlaisia massoja ja niiden käyttö huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä riippuu massasta. Itse käytän marsipaania jääkaappikylmänä levynä, jonka värjään itse vaaleasta marsipaanista. Apuna käytetään tomusokeria sirottimesta.
Kaulintamassaa käytän huoneenlämpöisenä ja joskus sekoitettuna sokerimassaan. Apuna kaulimisessa voi käyttää tomusokeria sirottimesta. Kaulinta alustana käytän mitoilla varustettua alustaa ja kaulimena marmorista kaulinta tai kondiittorin kaulinta.
Massa kaulitaan ohueksi levyksi, joka on suurempi kuin kakku. Muista huomioida kakun korkeus miettiessäsi tarvittavan massan määrää. Aina kannattaa varata ennemmin liikaa kuin liian vähän. Lisää kaulimisen aikana tomusokeria, jos massa tarttuu alustaan tai kaulimeen.
Valmiin levyn voi nostaa kiertämällä sen kaulimen ympärille tai nostamalla levyn kämmenten ja käsivarsien avulla kakun päälle. Ole tarkkana keskityksessä, koska tässä vaiheessa on vain yksi mahdollisuus.
Laske kuorrutelevy kakun päälle tasaisesti. Aloita tasoittaminen silittämällä kämmenellä tai tasoitusvälineellä ensin kakun pinta ja sitten reunat. Etene hitaasti ja varovaisesti ylhäältä alas koko kakun mitalta. Kun kakku on tasainen leikkaa ylimääräinen kuorrute siististi pois haluamallasi tavalla veitsellä tai taikinapyörällä tai kakun kuorrutukseen tarkoitetuilla välineillä. Leikkaa riittävän kaukaa reunasta, jotta voit siistiä reunan silittämällä alalaidan siistiksi eikä alempi kuorrute pääsee pursuilemaan. Ylimääräinen massa voidaan käyttää uudelleen kunhan muistaa poistaa mahdollisen alemman kuorrutteen tahrimat kohdat.
Kakku voidaan laittaa kylmään tässä vaiheessa ja koristella seuraavana päivänä, mutta suosittelen kuorruttamaan kakun tarjoilupäivänä jos se on mahdollista, jolloin kakun voi koristella heti. Mikäli valmistat koristeita ennen koristelua laita kakku kylmään kakkulaatikossa. Älä tässä vaiheessa peitä kakkua muoviselle kuvulla tai muuten tiiviillä muovilla, joka ei "hengitä".