1.9.2015

Sokerikakkupohja

Sokerikakkupohja

1 osa munia
1 osa sokeria
1/3 osaa ohratärkkelystä, maissitärkkelystä tai perunajauhoja
2/3 osaa vehnäjauhoja
1-3tl leivinjauhetta pohjan koosta riippuen
(1/5 kaakaota)

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi, kunnes valutettu taikina pysyy hetken pinnalla.
  2.  Siivilöi kuivat aineet. Lisää ne yhdellä kertaa vaahtoon koneen hiljalleen pyöriessä pienimmällä teholla tai käsin. Kääntele lopuksi kaapimella tasaiseksi. Ole varovainen ettei vaahto laske.
  3. Laita vuoan pohjalle vuoan pohjan kokoinen leivinpaperipala, joka helpotta pohjan irrosttamista vuoasta. Paista pohjia 180°C 30-45 min alimmalla tasolla. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pohjan pinta tummuu liikaa. Pohjat kypsiä kun pohja irtoaa vuoan reunoista ja pistettyyn tikkuun ei jää mitään.
  4. Jäähdytä. Irrota pohja vuoasta kiertämällä veitsellä vuoan reunan ympäri vuoan reunaa kohti painaen. Kumoa Irrota leivinpaperi pohjasta. Pohja on nyt kakun pinta.
  5. Halkaise pohja kolmeen yhtäsuureen osaan pitkällä sahalaitella veitsellä (kondiittorin veitsi tai leipäveitsi).

Ei kommentteja: