Sokerikakkupohja
1 osa munia
1 osa sokeria
1/3 osaa ohratärkkelystä, maissitärkkelystä tai perunajauhoja
2/3 osaa vehnäjauhoja
1-3tl leivinjauhetta pohjan koosta riippuen
(1/5 kaakaota)
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi, kunnes valutettu taikina pysyy hetken pinnalla.
- Siivilöi kuivat aineet. Lisää ne yhdellä kertaa vaahtoon koneen hiljalleen pyöriessä pienimmällä teholla tai käsin. Kääntele lopuksi kaapimella tasaiseksi. Ole varovainen ettei vaahto laske.
- Laita vuoan pohjalle vuoan pohjan kokoinen leivinpaperipala, joka helpotta pohjan irrosttamista vuoasta. Paista pohjia 180°C 30-45 min alimmalla tasolla. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pohjan pinta tummuu liikaa. Pohjat kypsiä kun pohja irtoaa vuoan reunoista ja pistettyyn tikkuun ei jää mitään.
- Jäähdytä. Irrota pohja vuoasta kiertämällä veitsellä vuoan reunan ympäri vuoan reunaa kohti painaen. Kumoa Irrota leivinpaperi pohjasta. Pohja on nyt kakun pinta.
- Halkaise pohja kolmeen yhtäsuureen osaan pitkällä sahalaitella veitsellä (kondiittorin veitsi tai leipäveitsi).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti